MÅLTIDER - PÅ JAGT I POLEN

 

Måltiderne er lagt så det passer med jagten. Ved bukkejagt vil det sige, at der først på formiddagen, efter morgenjagten, serveres morgenmad. Kl. ca. 14.00 er der middagsmad, - varm mad med kød. Når man kommer hjem efter fra aften pürschen er der igen mad. 

 

Ved drivjagter vil måltiderne være anderledes. Morgenmad vil blive serveret inden man drager på jagt om morgenen. Ofte vil der blive serveret middagsmad, - evt. suppe el.l., - i reviret midt på dagen, - og aftensmad om aftenen efter jagtens ophør.

 

Maden i Polen minder nok en del om den gamle traditionelle danske mad. Måske er retterne noget anderledes sammensatte end i Danmark, men kødet er veltilberedt og velsmagende, og serveres normalt i rigelige mængder. Sidst på eftermiddagen, eller først på aftenen, drager man igen på jagt, og herefter er der ”Abendbrot”, - brød, pålæg, lune retter mm. – Til maden serveres vand, men har I lyst til øl eller vin til maden, er I meget velkommen til selv at tage det med.

 

I Polen laver man udmærket øl, men den er ikke speciel billig. Spiritus er billig, men det kan knibe med kvaliteten. Dog er der flere vodkaer som er både billige og gode. F.eks. Bison, - den med strået. Den kan godt anbefales. Har I brug for øl, vodka eller andet, vil jeres værter eller guide gerne være behjælpelig.

 

Er I på püschjagt efter buk eller hjort, så vær opmærksom på at få sovet om dagen. Det kan lyde banalt, men når morgenjagten måske starter kl. 04.00 om morgenen, og man evt. først kommer hjem kl. 22.00 til Abendbrot, - bliver der ikke mange timer til søvn. De første dage kan det sagtens gå, men hvis man ikke er opmærksom på at få sovet om dagen, - også de første dage, - kan det pludselig blive noget hårdt. Det opdager man hurtigt.