JAGTEN - PÅ JAGT I POLEN

 

På pürchjagt, har hver jæger en polsk jagtguide med. Giv endelig i forvejen udtryk for, hvad du gerne vil. Det meste jagt foregår fra hochstand, men ”Auto-pürsch”, - at køre rundt i bil, - er helt almindelig i Polen, og kan give et godt resultat. Men måske har du ikke lyst til at jage på den måde, - det koster jo også pr. kørt km. Vil du hellere pürsche rundt eller sidde i hochstand, så sig endelig til.

 

Har I godt vejr på turen, så det er rimeligt lyst om natten, evt. fuldmåne, er det også meget spændende at jage vildsvin om natten. Jagten på vildsvin foregår normalt fra Hochstand. Men det kræver en klar himmel, helst fuldmåne, samt en god, meget lysfølsom kikkert. Men for os danskere kan det, selv under disse forhold, forekomme umuligt at se noget som helst. I bukkejagten, må der ikke skydes sogrise, da de normalt går med smågrise på det tidspunkt. Det kan være svært at se forskel på en so og en keiler, hvorfor det er meget vigtigt, at I også her retter jer efter jægerens anvisninger. Så er det i givet fald hans ansvar, hvis noget utilsigtet sker.

Lad dig aldrig presse til at skyde, hvis du er usikker på et eller andet. Jægerne kan godt være meget ivrige, men lad dig ikke stresse af det. For dem er dit jagtresultat jo et udtryk for deres indsats, så de kan evt. godt virke lidt uforstående over for din evt. tøven. Men lad det ikke gå dig på. Det er dig der er på jagt, og dig der betaler.

 

Når jagten er afsluttet bliver der skrevet protokol. Følg med i, - og kontroller, - at det der skrives i protokollen er korrekt. Har du bemærkninger, skal du fremføre dem inden protokollen underskrives. Den underskrevne protokol danner grundlag for endelig afregning. Protokollen skal også på forlangende kunne fremvises ved den Polske grænse i forbindelse med udførelse af trofæer.

 

Wieslaw er som regel tilstede ved profokol-underskrivelsen.